• 033 - 20 22 039
  • info@dpidesign.nl
OFFERTE AANVRAGEN
toggle menu

LINKBUILDING

Linkopbouw is het doen laten genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website.

Veel gestelde vragen

Wat houdt dat nu in zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing of linkbuilding hieronder wat meer uitleg

?

Zoekmachine Optimalisatie

Ook wel SEO genoemd Search Engine Optimization (SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s). Aangezien een vermelding in die resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachine adverteren.

?

Zoekmachine Marketing

Ook wel SEA genoemd Search Engine Marketing (Search Engine Advertising) is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt bij zoekdiensten. Dat wil zeggen dat een webpagina op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komen te staan als een zoekmachinegebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm intypt. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt het de effectiviteit van de reclame-uiting op internet.

?

Linkbuilding

Link building (“linkopbouw”) is het (doen laten) genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website, met het doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google te behalen op voor die webpagina relevante trefwoorden. Link opbouw is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Met de opkomst van het PageRank algoritme van Google werd niet alleen de absolute hoeveelheid backlinks naar een bepaalde webpagina geteld, maar ook de individuele waarde van elke backlink met behulp van een recursief algoritme. Onderscheid wordt er gemaakt tussen kwalitatieve en kwantitatieve link opbouw. Kwantitatieve links dienen geen ander doel dan het verkrijgen van een hogere positionering in Google. Hieronder valt het gebruik van link uitwisselingsprogramma’s, onzichtbare links die alleen door zoekmachines worden geïndexeerde weblogs enkel gericht op het genereren van backlinks. Ook het opkopen van verlopen domeinen en het onnodig reageren op weblogs met daarbij een link vermelding kan als spam worden aangemerkt. Door middel van de Google Panda-update wil Google kwaliteit beter herkennen.

GRATIS LINKBUILDING SCAN

Backlinks zijn hyperlinks die op de ene website verwijzen naar een andere website. De hoeveelheid links en de kwaliteit van de verwijzende websites vertelt de zoekmachine iets over de waarde / gezag van een bepaalde site.


EEN PAAR VAN ONZE WERKEN

Zie hier een paar uitgekozen werken van ons om u een indruk te geven van wat wij doen en maken

Gratis website analyse